26 Eylül 2018 Çarşamba

GÜL VE AVCI

                          GÜL VE AVCI/ASUDE




Herkese merhaba..
 Blogda yaptığım ilk kitap yorumunun, hem güncel hemde kitaplarıyla herkesin yüreğini fethetmiş birisi olan Asude olmasına karar verdim. Basılmış olan ilk kurgusu olan Gül ve Avcı ise beni derinden etkileyen bir kitabıdır. 
 Şimdi sizi kitapla baş başa bırakıyorum. 

TANITIM

Kitap Adı: Gül Ve Avcı
Yazar: Asude 
Sayfa Sayısı: 465
Baskı Yılı: 2013
Yayın evi: Ephesus Yayınları
Türü : Tarihi Aşk / Polisiye 

Bir başkaldırıdır aşk... Önce isyancısını yıkar!

Bir Erkek...

Varlığı hem tehlikeli ve korkunç, hem de sonsuza değin güçlü ve korunaklı... Onun karşı konulmaz etkisine kapılan bir kadın sıcak bir gülüşüyle ısınabilir, mavi gözleriyle sonsuz bir denize açılabilir, siyah saçlarıyla zifiri bir geceye korkusuzca dalabilirdi. 

Ona yaklaşmak ise ateşe çırılçıplak yürümek demekti.

Bir Kadın...

Hem bir kraliçe kadar sarsılmaz, hem de titremeye hazır bir yaprak gibi ürkek ve utangaç... Bir erkeği masumiyetiyle prangasız tutsak edebilir, incindiğinde ise bütün dünyaya kafa tutabilirdi. Kalbi ve masumiyeti acımasızca ihlal edildiğinde artık onun için ateşe yürümek zamanı gelmişti. 

Kadın ateşten korkmuyordu, çünkü çoktan yanmıştı.

Evelyn Rosa Drummond, en değerli varlığı olan kalbini bu tehlikeli adama sunduğunda onun aşkına erişebileceğine inanmıştı. Oysa tüm varlığını emanet ettiği Harewood Dükü Julian Benedict Wharton tarafından bir fahişe olarak görülmek gibi korkunç bir yanılgının kurbanı olmuştu.

Ve talih, karşısına dayanılmaz bir intikam fırsatı çıkardı. Herkesin çekindiği bu tehditkâr ve gizemli adama yapılan cinayet suçlamasını ispatlayacaktı. Oysa Julian'ın en yakınına kadar sızmayı başardığında, kalbinin müthiş bir sınanmaya tabi tutulacağından habersizdi.

Gönlünü bir kez daha bu cazibeli adama kaptırmayacağına söz vermek ise gölgesine sığındığı bir yalandan öteye gidemeyecekti! 
                                    (Tanıtım bülteni)




 Kitabı ilk elinize aldığınızda sizi önce o muhteşem kapağıyla daha sonrada "Bir başkaldırıdır aşk.Önce isyancısını yıkar." sözleriyle büyülüyor. 
Büyük bir heyecanla başladığım kitap beni yanıltmadı. Sıcak kahvemin enfes kokusuyla birlikte kendimi bir anda 1835 Londra sokaklarında buldum.Kitapta kimi zaman ağladım, kimi zaman güldüm, kimi zaman kendi kendime karakterlerle kavga ettim... 



Evelyn Rosa Drummond... Kitabın baş kahramanı, O Aşkı için her şeyi göze almış cesur kadın. Evelyn Rosa Drummond kesinlikle bir Kraliçe kadar güçlü ve olgun biri fakat yavru bir ceylan gibi de savunmasız. 

Evelyn manevi babası Desmond Simmons'un dedektiflik bürosunda ona yardım ederek günlerini geçirmektedir. Bir gün hiç tanımadığı bir adamı görür görmez etkilenir ve bu adamla bir gece bir handa birlikte olur ancak aşık olduğu bu adam onu bir fahişe olarak görmek gibi korkunç bir yanılgıya düşer. İşte her şey Evelyn için bu intikam ateşiyle başlar.

Julian Wharton ise şüphesiz ki her genç kızın hayalini süsleyen yakışıklı bir Dük. Masmavi gözleri, uzun boyu, geniş omuzları... 
Gerçekçi konuşalım kim Julian Wharton'a aşık olmaz ki?! Ayrıca Julian Wharton, edebiyata ve şiire önem veren biri. Bu özelliği bütün kadınları tabi ki de kendine bir kez daha aşık ediyor.
 Ama her Tarihi-Aşk romanlarında olduğu gibi zorba, kıskanç, eh haliyle odun ama odunluğunu kapatacak kadarda romantik bir adam. Şimdi bu kadar mükemmel bir adama Evelyn aşık olmakta haklı değil mi?!

Gelelim Küçük Albert'a, yaptığı yaramazlıklar içinizdeki çocuğun dışarı çıkmasını sağlayacak onun söylediği kelimelere kahkahalarla güleceksiniz. Kimi zaman bir yetişkin gibi davranırken kimi zaman kendi yaşıtları gibi davranması beni çok etkiledi. Hani büyümüşte küçülmüş derler ya sanırım kitabı okurken bu deyimi çokça kullanacaksınız. 
                                   
                                     KONUSU

Evelyn tanımadığı adama duygularını ilk gördüğü anda kaptırır ve o gece hiç düşünmeden masumluğunu o etkilendiği yakışıklı adama teslim eder. Ancak adam onu bir fahişe sanmasıyla Evelyn kendini aşağılanmış hisseder. Yinede onu aklından çıkaramayan Evelyn amcasına gelen bir soruşturma sayesinde kendini bir anda Albert'ın mürebbiyesi olarak bulur. ilk başlarda Lord Julian' dan intikam almak için gitti evde yine kendini ona aşık olurken bulur. Burdan sonra olaylar dahada karmaşıklaşır ve Evelyn artık Julian' ın eşi onun Rosa' sı olmuştur. Bu iki aşık bir çok zorluklar atlatarak mutlu sona ulaştılar. 

Son satırları okurken insanda sevinç göz yaşları dökülüyor. Mutlu sonları seven bir insan olarak bu kitaba bayıldım. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.😊😊😍
  
BENDEN ŞİMDİLİK BUKADAR BİR SONRAKİ KİTAP DA GÖRÜŞMEK ÜZERE😊😊